Óvodások Nemhivatalos Országos Sakkbajnoksága: Tóth Gergely negyedik!

A Bajnok Sakkiskola óvodás szupersztárja, Tóth Gergely megmérettette képességeit Budapesten, az Óvodások Nemhivatalos Országos Sakkbajnokságán. Nagyon kíváncsian, reményekkel teli vártuk a híreket Gergő szerepléséről, hiszen hősünk szép kis karriert futott be az elmúlt 1 évben: a Hajdú-Kupa megnyerése 5 évesen már önmagában kimagasló eredmény volt, de a derekas helytállás az iskolások mezőnyében, a montenegrói Európa-bajnokságon sem volt kis teljesítmény.

Gergely (balra) éppen egy trükkös megnyitás semlegesítésén dolgozik

Gergely (balra) éppen egy trükkös megnyitás semlegesítésén dolgozik

Február 1-jén népes óvodás sereg (40 fő) gyűlt össze Kőbányán, hogy összecsapjanak a legifjabbaknak járó trófeáért. Sajnos Gergő vereséggel rajtolt, de hatalmas lelki erőről téve tanúbizonyságot, összeszedte magát és megnyerte mind az 5 hátralevő összecsapást. Igaz az óvodásoknál bevett szokás az 5-6 fordulós verseny, de sajnos ennél a lebonyolítási formánál nehéz kiköszörülni a pillanatnyi kihagyás okozta csorbát. Gergő édesapja úgy érezte, még egy forduló akár aranyérmet is jelenthetett volna legifjabb titánunknak, annyira belelendült a játékba. Gergő 6/5 pontjával holtversenyben végzett a 2-4. helyen, de sajnos a kezdeti kihagyás miatt kedvezőtlenül alakult számára a Buchholz és Progresszív érték-számítás. Gergő edzőjeként úgy érzem simán benne volt a pakliban a bravúr is, de érem hiányában az okleveles negyedik helyezés is zseniális eredmény egy ilyen rangos versenyen. Gergő mindenképp korosztályának egyik legnagyobb reménysége, országos viszonylatban is.

Gergő oklevele

Gergő oklevele

Tanítványunk sikere az óvodások mezőnyében és a diákolimpiai eredményeink megerősítették bennem azt a meggyőződésemet, hogy a Bajnok Sakkiskola jó úton halad afelé, hogy Magyarország egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő központja legyen.

Farkas Ádám (elnök, sakkoktató)