Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyéni és Csapat Diákolimpia

A Bajnok Sakkiskola tanítványai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyéni valamint Csapat Diákolimpián is szép létszámmal, ügyes játékkal és rengeteg örömmel gazdagodhattak, és ami nem utolsó, hogy többeknek sikerült okleves helyezést elérniük és a legjobbak éremmel is hazatértek és ezáltal kivívták az országos döntőn való szereplést.

Diákolimpia

Egyéni diákolimpia megyei döntő 2020.01.25, Szolnok, Fiumei úti Általános Iskola 

A fiúk 1. korcsoportjába a Bajnok Sakkiskolás gyerekek lényegében a mezőnyben végig az élbolyban, az éremért küzdöttek meg még akkor is, ha ezt az utolsó fordulókban egymás ellen kellett ezt megtenniük. A végeredmény alapján országos döntőbe 2 tanítványunk is bejutott 6 partiból 5 pontot megszerezve. Aranyérmes Szeremi Dániel lett, aki igazán színvonalas és technikás játékkal utasította maga mögé a 28 fős mezőny versenyzőit. Szintén 5 ponttal, de egymás elleni eredmény végett hátrébb csúszott Iványi Noel, bronzérmes lett. Gratulálunk nekik és jó felkészülést és szép eredményt kívánunk a májusi országos diákolimpiai megmérettetésre.

Fiú 1. Korcsoport:

Szeremi Dániel – 1. hely (6/5 pont)
Iványi Noel – 3. hely (6/5 pont)
Szebenyi-Kis Dominik – 4. hely (6/4,5 pont)
Muhari Kornél – 5. hely (6/4,5 pont)
Száraz Csaba – 6. hely (6/4 pont)
Szöllősi Balázs – 7. hely (6/4 pont)
Solti Marcell – 11. hely (6/3,5 pont)
Szabó Bence – 13. hely (6/3 pont)
Pászti Lehel – 20. hely (6/2,5 pont)
Nagy-Varga Viktor – 22. hely (6/2 pont)

Az 1. korcsoportos lányaink szintén egyéniben indultak, ahol külön csoportban versenyezhettek a fiúktól. Nagyon ügyes játékkal a középmezőnyben végeztek és így Csányi Nóra megszerezte az okleveles 6. helyet 6 partiból 3 pontot szerezve és szintén 3 pontot szerezve a 7. helyen végzett Szilágyi Dóra.
A fiúk 2. korcsoportjában, pedig a középmezőnyben végeztek tanítványaink az erős mezőnyben. Ügyesek voltatok Baranyi Martin és Csáki László!

IMG_20200125_142848

Szeremi Dani edzőivel

 

Csányi Nóri

 

IMG_20200125_142610

Balról jobbra: Inges Zénó (edző), Muhari Kornél, Csányi Nóra, Baranyi Martin, Szebenyi-Kiss Dominik, Szabó Bence, Szeremi Dániel, Solti Marcell, Száraz Csaba, Szöllősi Balázs, Merk Attila Csaba (edző)

Csapat diákolimpia megyei döntő 2020.02.01, Szolnok, Fiumei úti Általános Iskola 

A csapat diákolimpián a lányoknak kedvezett jobban a február első napján a kellemes meleg idő. Megfontolt, szép játékkal a 3+1 fős csapat a Bercsényi Miklós Általános Iskolából megszerezte a 3. helyet a megyében így hatalmas örömmel tértek haza nyakukban az éremmel. Gratulálunk a lányoknak!
A csapat tagjai: Csányi Nóra, Szilágyi Dóra, Müller Zsófia, Vámos Petra

Az alsó tagozatos fiúk között 3 jászberényi iskola tanulói is megmérették magukat. A 11 fős mezőnyben főképp 1. és 2. osztályos gyermekeinkkel tudtunk felállni a tőlünk jóval idősebb között, de így is ügyesen helytálltak a gyerekek. A Nagyboldogasszony iskola tanulói megszerezték az okleveles 5. helyezést a 6 fordulóból 12 ponttal! Gratulálunk nekik! Külön kiemelném, hogy Szeremi Dániel (2. osztályos tanuló) az 1. táblán, ahol a legerősebbekkel kellet partiznia, 6-ból 5 pontot szerzett!

Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola csapata: Szeremi Dániel, Pászti Lehel, Pszaltisz Dániel, Nagy Levente

Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 1. csapata: Solti Marcell, Szabó Bence, Muhari Kornél, Csáki László, Varga Bende

Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata: Baranyi Martin, Bíber Olivér, Nagy-Varga Viktor, Bagi Péter

IMG_20200201_133823

Bercsényis lányok: Csányi Nóra, Müller Zsófia, Szilágyi Dóra, Vámos Petra

IMG_20200201_134122

Bercsényis lányok és Nagyboldogos fiúk: Csányi Nóra, Müller Zsófia, Vámos Petra, Szilágyi Dóra, Pászti Lehel, Szeremi Dániel, Nagy Levente, Pszaltisz Dániel,

IMG_20200201_093334

Forduló előtti életkép: Bercsényis lányok

Gratulálunk minden résztvevőnek és kívánunk a továbbjutóknak sok sikert a továbbiakban!

Felkészítő: Merk Attila Csaba
Segéd felkészítő: Inges Zénó

Hajrá Bajnokok!