Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál: egy vidám sakknap

Iskolánk elnöke, Farkas Ádám egy 5 fős csipet-csapattal (Gyöngy Lilla, Schwarczenberger Csongor, Schwarczenberger Gábor, Tóth Gergely, Győrffy Péter Pál) és szüleikkel elindult a fővárosba, egy felhőtlen sakk-kirándulásra. A Művészetek Palotájában megrendezett sakkfesztiválon találkozhattunk Garri Kaszparov ex-világbajnokkal, a Polgár-nővérekkel, magyar és külföldi nagymesterekkel. A rendezvényen jelen volt a magyar sakktársadalom színe-java, valamint ismert közéleti személyiségek is jelen voltak Polgár Judit szimultánján. Mindenki fülig érő mosollyal, élményekkel gazdagodva tért haza! A hangulatot hűen tükrözi a következő videó:

A fesztivál regisztrációhoz és meghíváshoz kötött gyerekversenyén és szimultánjain tanítványaink is megmérettették sakktudásukat.
Tóth Gergő a gyerekversenyen zseniálisan szerepelt, 4-ből 4 ponttal vezette a versenyt, de sajnos az utolsó játszmában nyert állásban rontott, így lecsúszott a 4. helyre.
Gyöngy Lilla (5/3) és Schwarczenberger Gábor (5/3) is végig az élbolyban csatáztak, de a dobogóhoz 3 pont kevésnek bizonyult.
Legifjabbjaink a szimultánokon is megmérettették játékerejüket, de senkinek sem sikerült borsot törni a sztárok orra alá. Gabi, Lilla és Gergő Karácsony Katával játszhattak, viszont Schwarczenberger Csongort az a megtiszteltetés érhette, hogy Polgár Zsuzsa, női ex-világbajnokunk ellen játszhatott egy izgalmas partit.
A fesztiválon készített fényképeink hamarosan megtalálhatóak lesznek a Médiatárban.
A fesztivál hivatalos fényképei az alábbi linken érhetők el:
http://www.sakkfesztival.com/index.php/hu/gallery#2013
Íme egy kis ízelítő! 🙂
Polgár Sakkfesztivál