Pannónia-Nitrokémia Kupa – Balatonalmádi

Vasárnap zárult a XVIII: Pannónia-Nitrokémia Kupa Balatonalmádiban. Sakkiskolánk 6 fős különítménye rendkívül jól helyt állt a hihetetlenül erős nemzetközi mezőnyben. A verseny színvonalát a számok hűen tükrözik: 12 ország, 7 nemzetközi mester, 7 FIDE mester, 21 mesterjelölt, 163 sakkozó.

Igaz a Balaton-parti versenyek kedveltek a sakkozók körében, de nem üdülni mentek játékosaink: napi 6-7 óra sakkozás, több órás készülés után már csak éjszaka jutott lehetőségünk megmártózni a Balatonban. A hőség, a nem túl komfortos szállás és a szúnyoginvázió is eszkalálta bennünk az ilyen tornákat egyébként is jellemző feszültséget.

Iskolánk tanítványa Győrffy Péter Pál (7/2,5) a profik között versenyezve remekül helytállt, sikerült 7 ÉLŐ-ponttal gyarapítania értékszámát, bizonyítva ezzel számunkra, hogy már a felnőttek között, a komoly versenyeken van a helye. Az edzők, Bálint Vilmos (7/5), Budai Dávid (7/4,5), Farkas Ádám (7/4,5), Szabó Balázs (7/5) és Szabó Zsolt (7/4,5) végig az élmezőnyben csatáztak. Dávidnak és Balázsnak komoly éremesélyei voltak az utolsó forduló előtt, de sajnos a célegyenes előtt kiengedtek egy kicsit. Veretlenségét egyedül Ádámnak sikerült megőriznie, aki döntetlenek sorozatával hárította 2 kiváló nemzetközi mester és 2 FIDE mester rohamát is.