Óvodás bajnoki címet szereztünk!

2019. április 14-én került megrendezésre az Óvodások Országos Sakkbajnoksága Budapesten. Szenzációs sikert értünk el: Bíró Csilla (Debrecen) aranyérmes lett, illetve Solti Marcell (Jászberény) is szép eredményt ért el! Lássuk az edzők beszámolóit:

Hidegh Gábor (edző) Bíró Csilláról:

57451176_317008575645861_4170779454802493440_n

Bíró Csilla (szemből jobb szélen) 100%-al Óvodás Országos Bajnok!


Bíró Csilla, Debrecenből újra harcba indult az óvodás lányok legjobbjai ellen. A tavalyi eredménye is csodálatosan sikerült hiszen akkor az 5. helyen zárt. Ez alapján célnak tűztük ki, hogy idén az első négy hely valamelyikét próbáljuk megkaparintani. A célkitűzés reális lehetett, hiszen az elmúlt egy évben Csilla rengeteget fejlődött, versenytapasztalata sokszorosára duzzadt. Ennek megfelelően vártuk a megmérettetést a 11 fős mezőnyben. Csilla már a verseny kezdetén begyújtotta a rakétákat, győzelmet győzelem követett. Azonban a rakéták nem csillapodtak, a lendület nem hagyott alább és sorra megnyerte az összes mérkőzését. 6/6! 100%-os teljesítményével Bíró Csilla, 2019-ben, az Óvodások Országos Sakkbajnokságának BAJNOKA a lányok mezőnyében!

Bíró Csilla és edzője Hidegh Gábor

Bíró Csilla és edzője Hidegh Gábor

Ilyen szép eredmény után elégedetten hátradőlhetnénk, de természetesen ez csak a kezdet, egy csodálatos út kezdete. Rövid időre még ízlelgetjük eme siker ízét, de aztán a megszokott úton és módon folytatjuk a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy Csilluka a közeljövőben is ugyanolyan alázattal, küzdeni akarással és szeretettel fogja tovább és még tovább fejleszteni önmagát és tudását, mint ahogyan eddig is tette. Gratulálunk Csillának és mindemellett Családjának is, kiknek energiabefektetése és önzetlen támogatása nélkül mindez nem válhatott volna valóra.

Merk Attila Csaba (edző) Solti Marcellről:

Marci élete első országos versenyén 23. lett!

Marci élete első országos versenyén 23. lett!

Solti Marcell jászberényi tehetségünk az Óvodások Országos Sakkbajnokságán ügyes szerepléssel 7 játszmából 3 győzelmet és 1 döntetlent szerezve a középmezőnyben a 23. helyen végezve (50 nevezőből) sikeresen állta ki az országos verseny jelentette kihívást. Külön érdemére szóljon, hogy előtte való nap a “Bajnok Kupa – Jászberény” rendezvényünkön a legerősebb iskolás csoportban kivívta az ezüstérmet magának óvodásként. A hétfői edzésen a boldog és egyben kellemesen fáradt ifjú tanítványommal konstatáltuk az eredményt és megújult erővel folytattuk a következő megmérettetésre való felkészülést. Gratulálunk!

Solti Marci bevetésre készen (jobb szélen)

Solti Marci bevetésre készen (jobb szélen)