Országos Korcsoportos Bajnokság Balatonlelle

Június 17-24. között hagyományosan Balatonlellén rendezték meg az országos korcsoportos bajnokságot. A magyar ifjúsági sakkozás seregszemléjén 3 tanulónk mérette meg magát. Tóth Gergely az U8, Scwarczenberger Csongor és Fésüs Marcell U10 korosztályban képviselte a Bajnok Sakkiskola színeit.

A legkisebbeknél 15-en indultak el. Gergő esélyesként ült asztalhoz, ám a negyedik fordulóban sajnos rangadót vesztett a későbbi győztes ellen, végül 3. helyezést szerzett. Teljesítménye mutatja, hogy korosztályában ott van az ország legjobbjai között, ám még érnie kell, hogy feljusson a csúcsra. Elhivatottságával, munkabírásával nincs gond, ezért hiszem, hogy elérheti céljait.

A 10 éves fiúknál állt rajthoz a legnépesebb mezőny, 43-an vágtak neki a versenynek. A rendkívül erős mezőnyben Csongit a 8. helyre rangsorolták. Nagyon sokat versenyzett az utóbbi időben, rendkívül eltökélten érkezett a megmérettetésre. A torna eleje döcögősen indult, a végére viszont sikerült feljavulnia, és a bravúros harmadik helyen végzett! Annak ellenére, hogy a bronzérem igazán fantasztikus eredmény, óva intem, hogy a dicsőség a fejébe szálljon! Szereplésével igen magasra tette a lécet, és jövőre az U12 mezőnyben jóval erősebb mezőnyben kell majd helyt állnia! Arra ösztönzöm, hogy a jövőben még elszántabban tanuljon, sose jó ráülni a babérokra!

Marci számára sokkal inkább hobbi a sakk, most mégis úgy gondolta, hogy kipróbálja magát a legjobbak között. Dicséret illeti bátorságáért, megszerzett 4 pontjával nem vallott szégyent az ország legjobbjai között. Több gyakorlással, versenyzéssel még sokkal jobb eredmények elérésére is képesnek tartom!

Köszönöm minden versenyzőnek, hogy részt vettek ezen a rangos tornán és szívből gratulálok az elért eredményekhez! Hajrá Bajnokok!

Szabó Balázs