Nagyrábé – Bajnok Sakkiskola: 1-9

2016 első megyei csapatbajnoki mérkőzésén (január 24-én) szép eredményt értünk el. Csapatunk 9-1 arányban múlta felül Nagyrábé együttesét. Tegyük hozzá, lehetett volna ez 10-0 is. De haladjunk szépen sorba:

5.fordulóElső táblán Ág Norbi remek tisztáldozattal bontotta meg ellenfele vezérszárnyi védelmét. Szép partiban nyert.

Forgács Józsi kedvenc „kőfal” rendszerét játszotta meg. Az ellenfél néhány pontatlanságát szép játékkal használta ki.

Hidegh Gabi rossz szériája végre megszakadt. Könnyen érvényesítette nagyobb játékerejét.

Ádám ellenfele láthatóan a döntetlen elérésére rendezkedett be. Ahogy fogytak a tábláról a figurák egyre inkább a döntetlen látszott valószínűnek, de az ellenfél, felesleges királyszárnyi gyalogcseréi után felvillant a győzelem esélye. Sajnos azonban az időzavarban nyerhető állását már nem tudta érvényre juttatni.

És még egy remi … Már a nyolcadik lépésben előnybe kerültem, majd fokozni is tudtam álláselőnyömet. A megszerzett két gyalogelőny birtokában időzavarba kerülve, több hibát vétve végül lépésismétléses döntetlen lett a játszma vége.

Máté Gyula ismét nyert! Megszerzett gyalogelőnyét egyszerűen, nyert végjátékra egyszerűsítve biztosította be.

Győrffy Pali nagy adok-kapok csatába keveredett. Állása ígéretesebbnek tűnt, a parti lefolyása azonban igen hullámzó volt. Végül a nagy zűrzavarból Pali keveredett ki győztesen.

Schwarczenberger Csongi sötéttel a francia védelem ritka, b3-as változatát kapta. Sajnos nem a legígéretesebbnek tűnő ellenlépéssel reagált. Később azonban az ellenfél megengedte egy rossz gyalogszerkezet létrehozását. Felcsillant a győzelem lehetősége, de némi pontatlanság miatt újra kétesélyessé vált a küzdelem. Csongi, szívósságának hála begyűjtötte a tőle elvárt teljes pontot.

Tóth Gergely könnyed stílusban szép győzelmet aratott.

Utolsó táblánkon Papp Laci kombinatív stílusban sakkozva, szép győzelmet szerzett.

A következő fordulóban a Debreceni Sakkiskola III. csapatát fogadjuk.

Hajrá Bajnokok!

Szakály Balázs (csapatvezető)