DSBK II. – Bajnok Sakkiskola: 3,5-6,5

November 15.-én került sor a Hajdú-Bihar megyei I. osztályú sakk csapatbajnokság 3 fordulójára. Ellenfelünk a tavalyi bajnok Debreceni Sakkbarátok Klubja II. csapata volt. Előzetesen sima csapatgyőzelmet vártam. Ez csak részben sikerült. Az elért 6,5-3,5 csapatgyőzelem egy kicsit elmarad az elvárástól.

Lássuk táblánkénti leosztásban az eredményeket:

3.forduló Az első táblán Leviczky Tibi szép, egységes partiban múlta felül Horváth Charlit.

Szabó Balázs már a megnyitásban átvette a kezdeményezést sötéttel, majd a középjátékban túljátszotta Kiss Gergelyt.

Harmadik táblánkon Budai Dávid már a megnyitásban gyalogot nyert és könnyed játékvezetéssel szerezte meg a teljes pontot.

Hidegh Gabi a megnyitásból előnyösen jött ki, sőt… már-már nyert állásra tett szert. Az ellenfél ekkor kétes értékű bonyolításba kezdett, amit Gabi nem jól reagált le, az állás megfordult és Áts Laci szerezte meg a győzelmet.

Ötös táblánkon Ádám megszelídítette a „sárkányt”, szép egységes partiban győzte le ellenfelét.

A hatodik táblán kihoztam egy igen jó, kényelmes támadó állást, amit egy szörnyű egylépéses gyalogvesztéssel el is rontottam. Néhány újabb lépés megtétele után döntetlent ajánlottam, melyet ellenfelem elfogadott.

Máté Gyula a Caro- Kann ellen élesre töltött, korai g4 lépése az ellenfelet teljesen összezavarta és a védelme viszonylag gyorsan összeomlott.

Győrffy Palin látszik, hogy egyéb teendői (érettségire készülés, nyelvvizsga) miatt le van terhelve. A középjátékban gyaloghátrányba került, de állását döntetlenre tudta menteni.

Kilencedik táblánkon Csongi az egész partiban kiegyenlített küzdelmet vívott ellenfelével. A végjátékban kapott döntetlen-ajánlatot elfogadtuk.

Fésüs Marci a tizedik táblán kombinatívan játszott és gyalogot nyert. Az ellenfél aktív királyszárnyi rohamát sajnos nem a megfelelően reagálta le, a támadás átütött így Kádár Marcié lett a teljes pont.

Összességében elmondható, hogy kicsit nagyobb odafigyeléssel jóval nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

További sok sikert kívánok! Hajrá Bajnokok!

Szakály Balázs (csapatvezető)