Kölcsey Mattkör: Hatvani István Open – éremzápor

Éremzápor (balról: Schwarczenberger Csongor, Bodnár Roland, Schwarczenberger Gábor, Tóth Tamás, Szabó Csongor, Gyöngy Lilla)

Éremzápor (balról: Schwarczenberger Csongor, Bodnár Roland, Schwarczenberger Gábor, Tóth Tamás, Szabó Csongor, Gyöngy Lilla)

A Bajnok Sakkiskola növendékei ezúttal a Kölcsey Mattkör mezőnyét tartották rettegésben sakktudásukkal. Az U8-as fiúknál az aranyérmet tanítványunk, Szabó Csongor hozta el, aki összesen fél pontot hullajtott el a küzdelmekben. Csongi szellemes támadójátékával kerekedett felül ellenfelein, akik ezúttal nem tudtak hathatós védelmet felmutatni. Mindössze egyszer rezgett Csongi alatt a léc, a szintén Bajnok Sakkiskolás Bodnár Roland ellen, de a szerencse ezúttal Csongi javára billent és pontosztozkodással zárult kettejük rangadója. Rolcsi igaz minden játszmájában nyerésre állt, de mégis kiengedett két partiban a figyelme, így sajnos elhullajtott 1,5 pontot, de ez is bőven elegendő volt az ezüstérem megszerzéséhez.

Rolcsi vs. Szabó Csongi

Háttérben: Rolcsi vs. Szabó Csongi rangadó

Az U8-as lányoknál Gyöngy Lilla 7/5 pontjával a dobogó második helyére állhatott fel, mindehhez az kellett, hogy az utolsó fordulóban legyőzze riválisát, Nagy Lénát. Lillát ezúttal csak Barcza Lorának sikerült leköröznie. Lilla Vass Boglárka elleni partija jól szemlélteti versenyszellemét, mindig a király elleni támadás lebegett a szeme előtt:

Az U10-es fiúk aranyérmét tanítványunk, Schwarczenberger Csongor szerezte meg. Csongi ezúttal a nagyobb kihívást keresve úgy döntött, hogy nem saját korcsoportjában, az U8-asoknál, hanem az U10-eseknél nevez. Ragyogó teljesítményre vall, hogy ebben a mezőnyben is könnyed stílusban sikerült diadalmaskodnia. Tóth Tomi nyakába most bronzérem került. Sajnos egy vitás bírói ítéletből ezúttal hátrányosan került ki, ami akár az ezüstöt is jelenthette volna számára, de bizonyos szempontból a bíró álláspontja is érthető volt. A bronzérem mindent összevetve szépen csillog, Tomit mindenképp dicséret illeti, dacolva friss kartörésének kényelmetlenségeivel, most is hozta a formáját. Schwarczenberger Gabi igaz nem lett érmes, de negyedik helyezése szép eredmény. Gabi játéka rengeteget javult az elmúlt egy hónapban, a munka és a lelkesedés hamarosan nála is meg fogja hozni a várva várt sikereket.

Gabi vs. Tomi

Gabi vs. Tomi

Farkas Ádám (elnök, sakkoktató)