KORONAVÍRUS KÖZLEMÉNY

SAJÁT SZERVEZÉSŰ VERSENYEK (DEBRECEN, HATVAN, JÁSZBERÉNY)

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Bajnok Sakkiskola által szervezett soron következő sakkversenyeket 2020. április 30-ig felfüggesztjük. A versenyek alternatív időpontban történő megtartásáról később döntünk. Döntésünk alapját képezi az egészségügyi válsághelyzet, mely tiltja a 100 főnél nagyobb zárt terű rendezvények szervezését. A Magyar Sakkszövetstég ajánlásait is figyelembe vettük a döntés meghozatalakor!

A Bajnok Sakkiskola elnöksége


NYÁRI SAKKTÁBOR (DEBRECEN)

A koronavírus okozta bizonytalanság aggodalmainak eloszlatása céljából az alábbi döntést hoztuk:

  • A tábori jelentkezéseket nem szüneteltetjük, sőt javasoljuk a jelentkezések mielőbbi leadását a létszám-korlátozás miatt!
  • Amennyiben a Kormány, vagy az illetékes hatóság a tábor idejére nem engedélyezi a rendezvény megszervezését a befizetési díjak 100%-át visszatérítjük (belépőjegy és befizetési bizonylat megőrzése esetén), vagy táborozási lehetőséget kínálunk egy alternatív időpontra (abban az esetben, ha a befizető azt elfogadja)!
  • Amennyiben kormányrendelet vagy illetékes hatóság nem tiltja a tábori rendezvény megtartását, és mi a megtartás mellett döntünk, úgy a visszamondás a tábori kiírásban megfogalmazott feltételek mellett történik!

A Bajnok Sakkiskola elnöksége 


DIÁKOLIMPIÁK

(A MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE)

Tisztelt Sporttársak! Kedves Magyar Sakk-család! 

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Magyar Sakkszövetség által szervezett alábbi sakkversenyeket 2020. április 30-ig felfüggesztettük:

  • Ifjúsági rapid csapat és villám egyéni bajnokság, 2020. március 14-15.
  • NB I/B és NB II csapatbajnoki mérkőzések, 2020. március 22.
  • Ifjúsági rapid egyéni bajnokság, 2020. március 27-29.
  • Országos Amatőr Diákolimpia döntője, 2020. április 3-5.
  • Országos Csapat Diákolimpia döntője, 2020. április 9-11.

Az április 18-19-én megrendezendő NB I-es dupla, NB I/B-s és NB II-es szimpla fordulók elhalasztása is felmerülhet, de ezzel kapcsolatban az MSSZ vezetése később hoz döntést. Kérünk minden érintettet, hogy azzal számoljon, hogy ezeket a mérkőzéseket is elhalaszthatjuk egy későbbi időpontra. Egyúttal az MSSZ javasolja minden, az országban működő versenyszervező számára, hogy az általuk 2020. április 30-ig rendezendő sakkversenyeket ne tartsák meg, új versenyeket erre az időszakra ne szervezzenek! A magyar sakkcsalád egészsége minden más szempontnál fontosabb! Belátható időn belül nincs olyan nemzetközi verseny, amelyben magyar delegáció érintett lenne, a májusi egyéni EB nevezéseit a határidő betartásával kérjük leadni a Magyar Sakkszövetség felé! Az elhalasztott versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint ezek versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása alapján – az MSSZ a későbbiekben ad tájékoztatást!

Budapest, 2020. március 11.

Szabó László

a Magyar Sakkszövetség elnöke