XI. Kathy Sándor emlékverseny

Február 21-én került megrendezésre a hagyományos Kathy Sándor Emlékverseny Nyíracsádon. Sakkiskolánk tanulói közül Fésüs Marcell, Gyöngy Lilla, Schwarczenberger Csongor és Gábor, Szabó Tihamér Tamás és Tóth Gergely mérette meg magát az ifi (U18) csoportban. Kis csapatunkat Hollósy Alexander egészítette ki, így a verseny egyszersmind a debreceni Kiskossuth csapatának főpróbája is volt egyben a csapat diákolimpia megyei döntője előtt. Nyíracsád művelődési házának nagyterme kiváló versenyhelyszín, kényelmesen elfért benne a 117 résztvevő. Nem kis erőpróba volt ez a gyerekek számára, reggel 8 körül érkeztünk a helyszínre és este 6 körül került sor az eredményhirdetésre. A 9 fordulós torna remek gyakorlási lehetőséget biztosított az ifjúsági játékosok számára.

Csongor óriási küzdőszellemről tanúbizonyságot téve 9/9 ponttal, 100%-os teljesítménnyel lett első, így már ifi kategóriában is ő Hajdú-Bihar megye bajnoka! Végig megalkuvás nélkül harcolt, s a kritikus pillanatokban a szerencse is mellé szegődött. Végül mindig az győz, aki mindent belead!

Csongor letarolta a mezőnyt

Csongor letarolta a mezőnyt

Gábor is remekül küzdött, 5 pontot szerzett, ezzel ő lett a második legjobb pontszerző! Gergely számára felemásan végződött a verseny, 4,5 pontot szerzett. Bár több nálánál jóval idősebb ellenfelet is térdre kényszerített, a végére láthatóan elfáradt. A legfiatalabb résztvevőnek járó különdíj kárpótolhatja. Lilla szintén 50%-os teljesítményt nyújtott. Ha kicsit bátrabban játszana, jóval eredményesebben jöhetne ki a kritikus pillanatokból! Marci sem egy megalkuvó típusú játékos, ezúttal 4 pontot gyűjtött. A rutinosabb játékosok felülkerekedtek rajta, ám többi ellenfelét magabiztosan győzte le. Tihi és Alex 4, illetve 3.5 pontot gyűjtöttek, ami egész jó teljesítmény annak tükrében, hogy mindketten mostanában kezdtek el komolyan versenyezni.

Elöl a Bajnokcsapat - Alex, Tihi, Gabi és Csongi

Elöl a Bajnokcsapat – Alex, Tihi, Gabi és Csongi

Külön örömünkre szolgált, hogy az összesítésben a KisKossuth csapata végzett az élen! Edzőként hatalmas élmény volt látni a boldogságtól sugárzó arcokat. A verseny során igazi csapattá kovácsolódtak össze a gyerekek, akik mindent beleadnak majd a megyei döntőn a győzelemért! A többieknek azt üzenem, hogy ne csüggedjenek, mert a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét! Hajrá Bajnokok!

 Szabó Balázs