IX. Jász Kupa – Nemzetközi Ifjúsági Sakkverseny

November 22-én került megrendezésre a IX. Jász Kupa – Nemzetközi Ifjúsági Sakkverseny. A Bajnok Sakkiskola tanítványai idén sem hagyták ki a lehetőséget, hogy ellátogassanak Jászberénybe, mivel egy magyar viszonylatban kiemelkedő színvonalú gyerekversenyről van szó. A kiváló versenyhelység, a 120.000 forint értékű díjalap, a versenybírók magas száma, a külföldi nevezők mind azt sugallták a sakkbarátoknak, hogy egy remekbe szabott esemény részesei lehetnek. A szervezésben idén sem csalatkoztunk, már alig várjuk, hogy jövőre újra ott lehessünk. Sakkiskolánk kizárólagosan képviselte Debrecen városát, remélem jövőre mások is kedvet kapnak hozzá.

Elől: Bodnár Roland (U8 2. hely), Kovács Gergely (U8 különdíj), Peredi Olivér (U10 3. hely), Fésüs Marcell (U8 1. hely), Schwarczenberger Csongor (U10 2. hely);  Hátul: Farkas Ádám (edző), Győrffy Péter Pál (U18)

Elől: Bodnár Roland (U8 2. hely), Kovács Gergely (U8 különdíj), Peredi Olivér (U10 3. hely), Fésüs Marcell (U8 1. hely), Schwarczenberger Csongor (U10 2. hely);
Hátul: Farkas Ádám (edző), Győrffy Péter Pál (U18)

Az U8-as korcsoportban mindent elhoztunk, amit lehetett: Fésüs Marcell 7/6 pontjával a korcsoport aranyérmese, Bodnár Roland 7/5,5 pontjával pedig a mezőny ezüstérmese lett. Marci és Rolcsi magabiztosan teljesítettek, jóval maguk mögött hagyva a mezőnyt. Marci mindössze két döntetlent engedélyezett ellenfeleinek, egyiket csapattársa, Rolcsi ellen. Sajnos Rolcsinak egyszer megremegett a keze és nyert állásban leesett, de ezután már egyszer sem hibázott. Ebben a korcsoportban vitézkedett még Kovács Geri is, aki 7/3,5 pontjával a mezőny legjobb-legfiatalabb játékosának járó különdíjat szerezte meg.

Fésüs Marci és Bodnár Rolcsi a verseny hajrájában

Fésüs Marci és Bodnár Rolcsi a verseny hajrájában

Az U10-es korcsoport a titánok összecsapása volt, számos országosan ismert tehetség mérkőzött meg itt. A Bajnok Sakkiskola országos bajnoka, Schwarczenberger Csongor 7/5 pontjával az ezüstérmet szerezte meg. Csongi egy-két játszmában igaz bizonytalankodott, de nem akármilyen ellenfelekkel szemben kellett bizonyítania. Csongit végül csak szépen fejlődő megyei riválisa, a püspökladányi Szilágyi Norbi tudta legyőzni és beelőzni. A mezőny bronzérmese, a jászberényi Peredi Olivér (7/5 pont) is részben sakkiskolánk nevelése, mivel részt vesz távoktatási programunkban. Olivérrel heti rendszerességgel foglalkozok, 2 másik sakkoktatóval párhuzamosan. (Távoktatási programunkról részletesen itt olvashatnak.) A következő bajnoki szezonban Olivér a Bajnok SE debreceni csapatát fogja erősíteni, vendégjátékosként.

Peredi Olivér és Schwarczenberger Csongor az éltáblákon

Peredi Olivér és Schwarczenberger Csongor az éltáblákon

A középiskolások versenyén Győrffy Pali vett részt, de nem szerepelt acélosan, mivel mostanában túlságosan leterheli az iskola. Ennek ellenére biztosra veszem, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

A versenyről videó és újságcikk is készült, amelyet ide kattintva lehet megtekinteni a JTTV honlapján.

Gratulálok tanítványaimnak a kiváló eredményekhez!

Farkas Ádám (edző)