Géniusz Kupa ötödik állomás…ismét taroltunk!

Március 8-án került megrendezésre a Géniusz Kupa ötödik állomása, melyen ismét remekeltek tanítványaink. U8 kategóriában már-már hagyománnyá vált Bodnár Rolcsi és Tóth Gergely versenyfutása az aranyéremért. Már az első fordulóban összekerültek, párharcukat ezúttal Gergő nyerte. Innentől az volt a kérdés ki tud több pontot gyűjteni, ami Rolcsinak sikerült, hiszen csak egy döntetlent adott le a továbbiakban, így övé lett az arany. Gergőnek sajnos két vereség is becsúszott, meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Őket szorosan követte Párkányi Ábel, aki szintén jól sakkozott, ezúttal azonban hajszál híján lecsúszott a dobogóról rosszabb mezőnyértéke miatt.

Középen Tóth Gergely ezüstérmével és jobbra mellette Bodnár Roland aranyérmével

Középen Tóth Gergely ezüstérmével és jobbra mellette Bodnár Roland aranyérmével

Az U10-es lányoknál Gyöngy Lilla újabb éremmel gazdagította kollekcióját, ezúttal egy bronzzal. Lukácsi Bogi és Szigeti Dóri most jobbak voltak nála, Hajdó Hannáról pedig tudtuk, hogy korosztálya egyik legjobbja Debrecenben.

Bronzérmesünk, Gyöngy Lilla

Bronzérmesünk, Gyöngy Lilla

U10 fiú kategóriában Schwarczenberger Csongi gyengébb kezdés után begyújtotta a rakétákat: visszavágott Szilágyi Norbinak egy héttel ezelőtti vereségéért, majd Illés Dávid ellen győzedelmeskedett, végül behúzta utolsó partiját is, míg riválisai döntetleneztek egymással. Ezzel hármas holtverseny alakult ki az élen, ám a versenykiírás értelmében az egymás elleni eredmény döntött, így Csongor megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára!

Schwarczenberger Csongor az aranyérmes

Schwarczenberger Csongor az aranyérmes

U12 kategóriában Tóth Tomi vitézkedett, aki mostanában rapszodikus teljesítményt nyújt. Egy hete még szenzációs győzelmet aratott, most a hetedik helyre szorult vissza. Több odafigyelést kérünk, Tomi!

Gratulálok minden versenyzőnknek, eredményes felkészülést kívánok a következő megmérettetésre, köztük a Bajnok Sakkiskola második nagyszabású versenyére, az Atlantis-Kupára. Hajrá Bajnokok!

Végezetül szeretném leközölni Csongor egyik játszmáját, melyben ellenfele hibáját kihasználva magabiztosan fokozta előnyét nyerésig.

Szabó Balázs (alelnök, sakkoktató)