Géniusz Kupa – 3. állomás

Január 17-én, Debrecenben megrendezésre került a Géniusz Kupa 3. állomása, ahol a Bajnok Sakkiskola tanítványai ismét megmutatták, hogy ők a régió rendíthetetlen sakkcsillagai. Az U8-as fiúk korcsoportjában Magyar Gergő, Kovács Gergely, Irínyi Tamás és Lékó Marcell vívták csatáikat, régiós riválisaik ellen. Magyar Gergő ezúttal egyáltalán nem akadt ellenfélre és 100%-al nyerte el a verseny aranyérmét. Kovács Geri ovisként küzdött az iskolások versenyén, de így is figyelemreméltó eredményt ért el. 6/4 pontja a negyedik helyezéshez volt elegendő, de a 2-4. helyen valójában pontegyenlőség alakult ki, így a számítógépnek kellett igazságot tennie. Irínyi Tomi, szintén ovisként 3 pontot szerzett, Lékó Marcinak pedig ezúttal 2 pontra futotta az erejéből.

Magyar Gergő 100%-al tarolta le a mezőnyt!

Magyar Gergő 100%-kal tarolta le a mezőnyt!

Az U10-es korcsoportot egyértelműen dominálták tanítványaink. Bodnár Roland aranyérme 100%-os eredményétől a szokásosnál most még jobban csillog. Tóth Gergely is szépen vitézkedett, 4 pontja bronzérmet eredményezett. Fésüs Marci 3,5 pontos teljesítménye most kissé várakozáson aluli, de ha sikerült volna megnyernie utolsó, előnyös játszmáját, az akár még érmet is jelenthetett volna számára. Egyedül Párkányi Ábel szereplése lógott ki az illusztris társaságból, számos nyert állást rontott el az időzavarban. Reméljük ez most jó lecke volt számára és a diákolimpián jobban gazdálkodik majd idejével. Az U10-es lányok közül magabiztosan tört az élre Gyöngy Lilla, aki újabb aranyéremmel gazdagíthatta érem-kollekcióját.

Tóth Gergely (U10-bronz), Gyöngy Lilla (U10-arany, lány), Bodnár Roland (U10-arany, 100%!)

Tóth Gergely (U10-bronz), Gyöngy Lilla (U10-arany, lány), Bodnár Roland (U10-arany, 100%!)

Az U12-es fiúk között Som Soma bronzérmet szerzett, habár ebben a korcsoportban a lányok jócskán törtek borsot a fiúk orra alá, úgyhogy itt akad még behoznivaló.

Szép volt Bajnokok!

Farkas Ádám (edző)