Genius Kupa második állomás: újabb sikerek

November 9-én került megrendezésre a Genius Kupa második fordulója, ahonnan ismét remek eredményekkel jöttek el sakkozóink. A legkisebbeknél Bodnár Rolcsi és Tóth Gergő helyet cseréltek a tabellán a legutóbbi versenyhez képest, ezúttal Gergő állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg Rolcsi lett a harmadik, míg az ezüstérmet egy nyíregyházi kisfiú szerezte meg. Úgy látszik ebben a korosztályban nincs ellenfele a fiúknak Debrecenben! Párkányi Ábel is harcosan küzdött, ám ezúttal nem ment neki olyan jól, a 9. helyet szerezte meg.

Tóth Gergő átveszi aranyérmét

Tóth Gergő átveszi aranyérmét

Rolcsi bronzéremmel tért haza

Rolcsi bronzéremmel tért haza

Az U10-es fiúknál Schwarczenberger Csonginak ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel, ha azonban megnyeri a gyalogelőnyös végjátékot a későbbi első helyezett, Fábián Bence ellen, most őt ünnepelhetnénk tornagyőztesként. A rendkívül erős mezőnyben azonban ez sem számít kudarcnak, hiszen Miskolcról, Püspökladányból és Kisújszállásról is érkeztek tehetséges versenyzők. Schwarczenberger Gabi rapszodikus teljesítményt nyújtott, hiszen remek játékkal legyőzte Illés Dávidot, ugyanakkor kikapott nála gyengébb versenyzőktől is, ez a teljesítmény most a 8. helyre volt elég. Bodnár Peti 14. helyezése nem tükrözi hűen a játékerejét, ha jobban koncentrálna biztos előkelőbb helyen végezne a tabellán.

Az U10-es lányoknál sajnos napvilágra kerültek a verseny szervezése körüli szakmaiatlanságok, egy vitás eset után Gyöngy Lillát negyediknek hozták ki harmadik helyezés helyett, ami kérdésessé teszi a szervező kompetenciáját. Edzőként azt sérelmezem, hogy egy sorsdöntő, vitatott helyzetben a verseny szervezője a bírói kar bevonása és az érintett gyerekek megkérdezése nélkül saját tanítványa javára döntött. (A félreértések elkerülése végett: a bírói kar maximális szakmai színvonallal vezette a versenyt, kritikám kizárólag a szervező téves és szakszerűtlen döntésének szól.)

Az U12-es fiúknál a múltkori ezüstérem után Tóth Tominak gyengébben ment a játék, a 7. helyet szerezte meg, a partik elemzése alapján azonban játéka határozottan javuló tendenciát mutat.

Csongi és Peti (szemben) most nem hozták legjobb formájukat, de majd a diákolimpián ismét bizonyíthatnak!

Csongi és Peti (szemben) most nem hozták legjobb formájukat, de majd a diákolimpián ismét bizonyíthatnak!

Az U18-as fiúknál Győrffy Pali ismét magabiztosan hódította el az aranyérmet.

Győrffy Palival már senki sem veszi fel a versenyt

Győrffy Palival már senki sem veszi fel a versenyt

Ezúton gratulálok minden játékosunknak, sikeres felkészülést kívánva a következő versenyre.

Hajrá Bajnokok!

Szabó Balázs
(alelnök, sakkoktató)