A Bajnok Sakkiskola tarolt a Genius Kupán!

logo

A 2013-14-es debreceni Genius-Kupa versenysorozat első állomásán (2013.10.12) a Bajnok Sakkiskola tanítványai messzemenően felülmúlták a régió sakkoktató intézményeit. 3 arany, 2 ezüst és 1 bronz lett a mérlegünk, valamint elhoztunk egy okleveles 5. helyezést is. A számok már önmagukért beszélnek, de lássuk a részleteket is:

Az U8-as korcsoport bajnoka 6/6 ponttal, 100%-os teljesítménnyel Bodnár Roland lett. Rolcsi egyetlen ellenfelének sem kegyelmezett, toronymagasan állhatott a dobogó első fokára. Tóth Gergőnek (6/3,5 pont) és Szabó Csonginak (6/3 pont) nem ment úgy a játék, mint szokott, de így is hozták a tőlük minden helyzetben elvárható 50% feletti eredményt. Gergőnek a 3,5 pont az okleveles 5. helyezéshez lett elég.

Az U10-es lányoknál Gyöngy Lilla 7/5 ponttal ezüstérmet szerzett (a holtverseny miatt két aranyérem került kiosztásra). Lillának most összejött az, ami Jászberényben nem sikerült, magabiztosan állhatott fel a dobogóra.

Az U10-es fiúknál Schwarczenberger Csongor 6/4 ponttal a dobogó 3. fokán végzett. Bronzérmesünk néhány sakkelméleti újdonsággal is szembesült, amiket nem sikerült precízen kezelnie, de a versenyt követő edzésnapon edzői kiküszöbölték a csorbát. Csongi rendkívül elszánt és repesve várja a visszavágót. Bodnár Peti 6/3,5 ponttal, valamint Schwarczenberger Gabi 6/3 ponttal stabilan a középmezőnyben végeztek.

Az U12-es fiúknál Tóth Tamás 6/5 ponttal, ezüstéremmel a nyakában térhetett haza. Tomi rendkívül koncentrált és elszánt volt. Sajnos egy játszmában kiengedett, de a többit magabiztosan nyerte.

Az U14-es korcsoport bajnoka sakkiskolánk Hajdú-Bihar megyei 2. osztályú csapatának éltáblása, a DEAC ifjúsági játékosa, Varga Bálint lett. Bálint igaz nem sakkiskolánkban edz, de versenyzését kitüntettet figyelemmel kísérik és támogatják Bajnok Sakkiskolás és DEAC-os oktatóink. Bodnár Máté 6/3 ponttal a 8. helyen végzett.

Az U16-18-as összevont korcsoport bajnoka Győrffy Pali (5/4 pont) lett. Pali egy újabb arannyal gyarapíthatta éremgyűjteményét.

Tanítványaink ismét bizonyították, hogy nálunk igazi bajnokok nevelkednek!
(A fényképek hamarosan megtalálhatóak lesznek az albumoknál.)

Farkas Ádám & Szabó Balázs (sakkoktatók)