Génius-Kwizda Kupa – 2. állomás

Novemer 14-én került megrendezésre a Genius-Kwizda Kupa 2. fordulója. A verseny 6 fordulós küzdelmet hozott. U8, U10 és U12 –es korosztályokban mérettették meg magukat tanítványaink. Az U8-as mezőnyben Molnár Bence Sándor bemutatkozása 2 pontot hozott. Ez volt az első versenye, így az elsődleges cél a pontszerzés volt, amit túlteljesített. Puha Mike, Puha Morgan, Irinyi Tamás és Kovács Gergely a verseny utolsó pillanatáig a dobogóért való küzdelemben vettek részt. Az utolsó forduló sajnos balszerencsésen alakult, mivel Mike a verseny végső győztesét kapta ellenfeléül, Morgan-nek pedig a bronzérmessel kellett felvennie a harcot. A fáradtság itt az utolsó fordulóban már érezhető volt, Mike-nak és Morgan-nek nem sikerült pontot rabolni az utolsó fordulóban, azonban eredményük így is gyönyörű, hiszen Puha Mike 6.helyezett (3,5/6) , Puha Morgan 7. helyezett lett (3/6) . Kovács Gergely csapattársával, Irinyi Tamással került össze a záró fordulóra. A derbi tétje: aki nyer, az a 3.-5. hely között végez. Végül Gergely került ki győztesen, így Kovács Gergely a 4. helyen (4/6) zárta a versenyt, csupán rosszabb Buccholz érték-számítás alapján csúszott le a dobogóról. Irinyi Tamás a 9. helyet (3/6) foglalta el. Gratulálunk Az U8-as fiúknak!

Az U10-es korosztályban nagyon erős mezőny állt össze, a megye legjobbjai csaptak össze a 32 fős mezőnyben. Csuja László (1,5/6), Kádár Krisztián (2/6), Kovács Zoltán (2-6), Soltész Nagy Nándor (2/6), Nagy Benedek András (3/6), Szaporán Roland (3/6) még nem rendelkeznek komolyabb versenytapasztalattal, viszont ilyen erős mezőnyben is remekül helyt álltak. Szaporán Roland az utolsó fordulóban a szintén Bajnok Sakkiskola színeiben induló Papp Ádámmal csapott össze. A győztes a kiváló hetedik helyet kaparinthatta meg, melyet kiélezett, küzdelmes partiban végül Papp Ádám (4/6) nyert el. Magyar Gergő (3,5/6) most kicsit alulteljesített és nem jött össze a tőle elvárt eredmény, őt feltétlenül az első 6-ba vártuk. Oravec Zsombor (3,5/6) a kezdeti figyelmetlenségek után későn gyújtotta a rakétákat. Ha tudja tartani az elmúlt félév fejlődési növekedését a következő időszakra, az eredmény garantált. Párkányi Ábel (4/6) a 9. helyet szerezte meg magának és csak rosszabb Buccholz érték-számítás alapján csúszott le az okleveles 6. helyről. Bodnár Roland (4/6) a Kupa első versenye után ezüsttel távozhatott, így most a második körben a 6. hely kicsit rosszabb, de eredménye így is gratulációt érdemel. Fésűs Marcell az első állomáson véghezvitt teljesítményét kopírozta. Akkor is 5 és fél pontot gyűjtött be a hat fordulóból, és akkor is aranyéremmel a „zsebében” távozott, mint most is. A Kupa eddigi 12 meccséből csupán két döntetlent hagyott ellenfeleinek. Gratulálunk neki is, és az összes U10-es fiúnak! Hajrá!

Az U12-es csoportban Kiss Alina Zita (3/6) állhatott a dobogó harmadik fokára. A csoportban vegyesen csaptak össze fiúk-lányok, de a végelszámolásnál külön-külön voltak díjazva. Ő is csak rosszabb Buccholz-cal lett harmadik, mivel egyenlő pontja volt az ezüstérmessel. Gratulálunk a bronzhoz Alina!

Hajrá Bajnokok!

Hidegh Gábor (edző)