Genius Kupa (3. állomás)

December 14-én megrendezésre került a Genius Kupa harmadik állomása, a Homokkerti Közösségi Házban, ahol tanítványaink ismét nagy sikert arattak. Tóth Gergely az óvodások mezőnyébe nevezett, de a résztvevők létszáma miatt összevonták őket az U8-as iskolásokkal. Gergő ezúttal nem tudta igazi találékony játékát játszani, így az iskolások orra alá nem tört annyi borsot, mint szokott, de az óvodások ezüstérmét így is elvitathatatlanul meg tudta szerezni. Az U8-as korcsoportban, a fiúknál hármas holtverseny alakult ki az élen, így a Buchholz-számítás döntött az érmek sorsáról. Első helyen tanítványunk Párkányi Ábel végzett, a bronzérmet pedig szintén egy Bajnok Sakkiskolás, Bodnár Roland vihette haza. Ábel rendkívül jó formában volt és végre beérett számára is az áldozatos tanulás. Rolcsi ezúttal is hozta a tőle megszokott dobogós helyezést, de ezúttal a Buchholz-számítás nem neki kedvezett.

Középen Párkányi Ábel aranyérmesünk, jobbra Tóth Gergely ezüstérmesünk, balra Bodnár Roland bronzérmesünk

Középen Párkányi Ábel aranyérmesünk, jobbra Tóth Gergely ezüstérmesünk, balra Bodnár Roland bronzérmesünk

Az U10-es lányoknál Gyöngy Lilla kicsit fáradtan játszott, de ez a teljesítmény is elegendő volt az okleveles negyedik hely megszerzéséhez. Talán a múltkori téves szervezői döntés is rányomhatta bélyegét mostani játékára, de az éles kritikának kitett szervező ezúttal megpróbálta orvosolni korábbi tévedését és utólagosan kiosztott Lillának egy bronzérmet a Genius Kupa második állomásán nyújtott játékáért. Az U12-es fiúknál játszó Tóth Tomi félelmetes támadó gépezetébe ezúttal becsúszott néhány hiba, de a célegyenesben két zseniális győzelmet aratott így a dobogó harmadik fokára végül csak sikerült fellépnie.

Tóth Tamás bronzérmével

Tóth Tamás bronzérmével

Varga Bálint az U16-os fiúk ezüstérmét, Bodnár Máté pedig az okleveles ötödik helyet szerezte meg.  Győrffy Pali az U16-18-as összevont csoportot toronymagasan vezette, az utolsó fordulóban már asztalhoz se kellett volna ülnie az U18-as fiúk aranyérméhez. Szép volt Bajnokok!

Farkas Ádám (elnök, sakkoktató)