Diákolimpia – nevezések: debreceni (városi) egyéni döntő

Az ÉLŐ-ponttal nem rendelkező (amatőr) tanulók egyéni diákolimpiájának debreceni (városi) fordulója 2014.11.29-én kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem – Matematika Épületében (Egyetem tér 1. – a DEAC pálya mögötti sárga épület; érkezés és bejelentkezés 07:45 – 08:30 között lehetséges).

FONTOS, hogy a versenyre kizárólag az iskolák nevezhetik be a diákjaikat, a sakkoktatónak, sakkedzőnek erre nincs jogosultsága. Minden érdeklődő, aki felkészültnek érzi magát a megmérettetésre (alaposan ismeri a sakkjáték részletes szabályait, tisztában van a sakkóra használatával…) egyeztessen erről az iskolai sakkszakkör vezetőjével, vagy a sakkedzőjével és időben értesítse az iskolát indulási szándékáról. Rendszerint a testnevelő tanárok szokták ezt intézni (minden sportágban), de ez nem törvényszerű.

A nevezéseket az iskola adja le az alábbi honlapon keresztül:
http://v.mdsz.hu/versenyek/admin/
Az iskola regisztrációja nélkül a nevezés érvénytelen.

Nevezési határidő: 2014.11.26

A versenyről minden korcsoportban az első hat helyezett jut tovább a megyei döntőre, ahonnan kizárólag az első kvalifikálja magát az országos döntőbe. Fiúk és lányok  külön versenyeznek. A nevezésnél az amatőr (értékszám nélküli), egyéni sakkversenyt kell kiválasztani. (Az értékszámosok versenyére és a csapatversenyre később kerül sor, amelyet majd szintén közölni fogunk a honlapunkon és a Facebook oldalunkon.) A korcsoportot az alábbiak szerint kell kiválasztani:

I. kcs. 2006-ban, vagy később születtek
II. kcs. 2004-2005-ben születettek
III. kcs. 2002-2003-ban születettek
IV. kcs. 2000-2001-ben születettek
V. kcs. 1998-1999-ben születettek
VI. kcs. 1995-1996-1997-ben születettek

A hivatalos (Magyar Sakkszövetség által közzétett) versenykiírás az alábbi linken érhető el: Diákolimpia versenykiírás
A városi forduló részletes kiírása az alábbi linken érhető el: Debreceni városi döntő

Mindenkinek sikeres, örömteli versenyzést kíván a Bajnok Sakkiskola edzői stábja!