Diákolimpia városi forduló

November 29-én került megrendezésre az amatőr diákolimpia városi fordulója a Debreceni Egyetem Matematikai Intézetében. Sakkiskolánk több tanulója állt rajthoz abban a reményben, hogy a megyei kvalifikációhoz szükséges első hat hely valamelyikét megszerezze. Nagy számmal voltak jelen még olyan diákjaink is, akik életük első sakkversenyén vettek részt és idáig még csak szakköri keretek között próbálgatták szárnyaikat. Lássuk hogyan alakultak a továbbjutó helyek sorsai az egyes korcsoportokban!

U8 fiú kategóriában az első 4 helyet szerezték meg játékosaink! Bodnár Roland magabiztosan, veretlenül lett első, és szerezte meg a gyönyörű kupát! Párkányi Ábel lett a második, Fésüs Marcell harmadik, Magyar Gergő negyedik helyen végzett! Igazán impozáns végeredmény!

IMAG0770

U10 lány kategóriában Gyöngy Lilla harmadik helyet szerzett, ezzel sokadjára bizonyítva, hogy a debreceni női sakkozás élmezőnyéhez tartozik!

IMAG0772

U10 fiú kategóriában parázs csatározásoknak lehettünk szemtanúi. Végig kiélezett harc ment a továbbjutó helyekért, megalkuvást nem tűrő partikban folyt a küzdelem. A tavalyi sorozatot megnyerő Schwarczenberger Csongor most botlott az utolsó fordulóban, így riválisai beérték őt. A holtversenyt eldöntő rájátszásban végül a második helyre szorult. Nagy örömünkre szolgált, hogy Bodnár Péter ötödik helyen, Schwarczenberger Gábor pedig hajszállal ugyan, de hatodik helyen jutott tovább a megyei fordulóra!

Ul2 fiú kategóriában hasonló végkifejlet zajlott le, mint az egy korosztállyal fiatalabbaknál: Tóth Tamás végig vezette a mezőnyt, ám az utolsó fordulóban vereséget szenvedett, és rájátszásra kényszerült, ahol alulmaradt. Ezüstérme így is remek teljesítmény!

IMAG0773

Gratulálok valamennyi játékosunknak! A továbbjutóknak sikeres felkészülést kívánok a megyei döntőre, akik most lemaradtak azok pedig ne csüggedjenek, hanem dolgozzanak keményen, hogy jövőre már őket is a továbbjutók között ünnepelhessük!

Szabó Balázs