DEBRECENI CSAPAT DIÁKOLIMPIA

2020. február 1-jén a Debreceni Egyetem Matematika Épülete adott otthont a városi csapat diákolimpiai döntőnek. A végeredményre igen büszkék lehetünk: 2 arany és 3 bronzéremmel térhettek haza tanítványaink. Lássuk sorban az eredményeket!

I-II. KORCSOPORT – LÁNYOK

100%-os teljesítménnyel 1. helyen végzett a Debreceni Dózsa György Általános Iskola „A” csapata. A csapat szenzációs formában volt. Csapattagok: Brutóczki Nóra Anna, Ecsedi Aletta, Ecsedi Ajsa, Nagy Zsófia Dóra.

A Dózsás aranycsapat: Ecsedi Aletta, Nagy Zsófia Dóra, Brutóczki Nóra Anna, Ecsedi Ajsa

A Dózsás aranycsapat: Ecsedi Aletta, Nagy Zsófia Dóra, Brutóczki Nóra Anna, Ecsedi Ajsa és büszke edzőjük “Ádám bácsi”

A bronzérmet a Dózsa „B” csapata vihette haza. Csapattagok: Kertész Lili, Horváth Petra, Várkonyi Viktória, Molnár Maja.

A Dózsa bronzérmes csapata: Horváth Petra, Kertész Lili, Várkonyi Viktória, Molnár Maja

A Dózsa bronzérmes csapata: Horváth Petra, Kertész Lili, Várkonyi Viktória, Molnár Maja

I-II. KORCSOPORT – FIÚK

Az aranyérmet a Debreceni Egyetem – Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola csapata szerezte meg, mely csapat felkészítésében mindkét nagy debreceni nevelőegyesület kivette a részét. A megszerezhető 28 pontból 25,5-öt begyűjtve, hét mérkőzésből hatot megnyerve és mindössze egy csapatdöntetlent engedve magabiztosan és megérdemelten lettek elsők. Csapattagok: Gencsi Dávid (6 pont), Pető Dávid (6 pont), Lendvai Dávid Attila (7 pont, 100%) és Mányi Gergő (6,5 pont).

Az aranyérmes Kossuthos csapat: Gencsi Dávid Sándor, Pertő Dávid, Lendvai Attila, Mányi Gergő

Az aranyérmes Kossuthos csapat: Gencsi Dávid, Pertő Dávid, Lendvai Dávid Attila, Mányi Gergő

A bronzérmet a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola szerezte meg. Ez az eredmény hatalmas meglepetés és egyben öröm, mivel az iskola először lépett a csapat-diákolimpiai küzdelmek színterére és egyből le is tette névjegyét. Az első két hely sorsába ugyan nem volt lehetőség beleszólni, de a harmadik hely így is kiváló eredmény. Csapattagok: Bakos Farkas (4 pont), Lukács Kristóf (5 pont), Kerekes Luca (4 pont), Nyirán Demeter (3 pont).

Szent Efrém csapata: Nyirán Demeter, Bakos Farkas, Kerekes Luca, Lukács Kristóf

Szent Efrém csapata: Nyirán Demeter, Bakos Farkas, Kerekes Luca, Lukács Kristóf

Növendékeink közül Szabolcsi Lászlónak és Szabolcsi Kristófnak is sikerült a továbbjutás a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola csapatával.

Sajnos a Kazinczy és a Fazekas nem jutott tovább, még nagyobb rutinra és szorgos tanulásra van szükségük a fiúknak.

III-IV. KORCSOPORT – FIÚK

A felsős fiúk küzdelmeiben két csapatunk is elindult.

Az Epreskerti Á. I. csapata nagy meglepetésre megszerezte a bronzérmet így indulhatnak a megyei döntőn. Csapattagok: Barna Péter, Torkos Máté, Ács-Lente Péter, Gál Péter.

Negyedik helyen végzett és így szintén továbbjutó a Svetits Katolikus Á. I. csapata. Csapattagok: Papp Ádám, Békési Áron, Árvai- Szepesi Kristóf, Mátyás Levente és Sipos László.

A továbbjutóknak szívből gratulálunk! Találkozunk a megyei döntőn február 29-én!

Farkas Ádám (elnök, edző)
Szakály Balázs (alelnök, edző)