Debreceni Városi Diákolimpia – csapatverseny

A Debreceni Városi Diákolimpia csapatversenye szép sikereket hozott a Bajnok Sakkiskola számára. Tanítványaink zöme elindult iskolájával a csapatversenyen, aminek célja a megyei csapatversenyre történő kvalifikáció volt. A körzeti fordulóról még 8 csapat juthatott be a megyei döntőbe, de onnan már csak a legjobb juthat tovább az országos döntőbe.

Az alsós fiúknál arattuk a legnagyobb sikert, ahol a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola csapata az első helyen végzett. A négytagú csapat első táblása, Tóth Tamás rendkívül erős ellenfelekkel találta magát szemben, az 5/3 pont az éltáblán teljesen reális szereplésnek mondható. A második táblán Schwarczenberger Csongor 5/4 ponttal szintén szépen zárta a versenyt. Az elmúlt versenyeken kissé gyengélkedő Schwarczenberger Gábor ezúttal fergeteges formában volt és 100%-os eredménnyel végzett a harmadik táblán. Mindhárman a Bajnok Sakkiskola aktív tanítványai, Szabó Balázs és Farkas Ádám foglalkozik a felkészítésükkel. A negyedik táblásuk Hollósy Alexander is remekül szerepelt 5/4 ponttal. Korábban ő is megfordult a Szabó-Farkas edzőpáros kezei alatt, örültünk neki, hogy viszont láthattuk tanítványaink oldalán. Külön köszönet illeti Nádasi Lajos tanár urat, aki az iskola sakkéletének szervezőjeként a csapatkapitányi feladatokat rendkívül eredményesen látta el. (… OLVASS TOVÁBB)

A bajnok csapat: Csongi, Gabi, Tomi és Alex (balról jobbra)

A bajnok csapat: Csongi, Gabi, Tomi és Alex (balról jobbra)

A Gönczy Pál Általános Iskola négyese első versenyén remekül rajtolt. Halász István (5/3,5), Karacs Gergő (5/2), Nagy Levente (5/2) és Szűcs Patrik (5/2) kiegyensúlyozott mezőnyjátékukkal kivívták csapatuknak a továbbjutást eredményező negyedik helyet. Az iskola sakkéletének irányítását teljes egészében a Bajnok Sakkiskola alelnök-oktatója, Szabó Balázs látja el.

A Gönczy-sek és mesterük

A Gönczy-sek és mesterük

A Debreceni Református Általános Iskola csapatának első táblásaként nagy csatát vívott Bodnár Roland is. 5/3 pontja jó eredmény az éltáblások erős mezőnyében, különösen hogy első osztályosként csak az első és második helyezett csapatok nagyágyúi ellen szenvedett el vereséget. Rolcsi csapata a továbbjutó 5. helyen végzett.

Rolcsi (szemben jobb szélen) a legnehezebb mérkőzése előtt

Rolcsi (szemben jobb szélen) a legnehezebb mérkőzése előtt

Sikerült a továbbjutás Bodnár Péternek is, aki sportegyesületünk tanítványaként az Árpád Vezér Általános Iskola csapatának második táblásaként 5/3 ponttal csapatának legjobb pontszerzője volt.

Peti (középen, feketével) csapata húzóembere volt

Peti (középen, feketével) csapata húzóembere volt

Az alsós lányoknál Gyöngy Lilla (5/1) az Arany János Gyakorló Általános Iskola egyik csapatával a negyedik helyen végzett. Lilla számára rendkívül tanulságos erőpróba volt az első táblás szereplés.

Lilla (szemben, az ablak mellett) az első forduló előtt

Lilla (szemben, az ablak mellett) az első forduló előtt

A Bajnok Sakkiskola 2013 szeptemberében számos iskolában kezdte meg a sakkélet szervezését a cívisvárosban. Szinte bizonyos, hogy jövőre közel megduplázza majd a résztvevő csapatok számát újdonsült diákjaival.

Továbbjutóinknak eredményes versenyzést kívánunk a megyei fordulón!

Farkas Ádám