Art Pub Fide Open Budapesten

Január 2-4. között zajlott Budapesten a hagyományos Art Pub újévi Fide verseny. Sakkiskolánk tanulói közül Schwarczenberger Csongor és Tóth Gergely mérették meg magukat a B csoportban, míg e sorok írója az A csoportban állt rajthoz. Sajnos Hajdú-Bihar megyében kevés az értékszámszerzésre jogosító sakkverseny, így legjobb tanítványainknak saját költségen kell messzire utazniuk, ha gyarapítani kívánják Élő-pontjaikat.

Erőltetett menetben zajlott a játék, hiszen az A csoportban 6 fordulót, míg a B csoportban 7 fordulót kellett játszani 3 nap alatt. Csongor végig jól küzdött, 7 partiból szerzett 5 pontja  és hetedik helyezése remek teljesítmény, jutalma 56 Élő-pont! Gergelynek még kissé megterhelő a napi több forduló lejátszása, megszerzett 3 pontja miatt viszont nem kell szégyenkeznie, hiszen kortársai is hasonló eredményt mutattak fel. A nyári korosztályos bajnokságra jó felkészülés volt ez a torna mindkettejük számára, terveink szerint minden hónapban részt veszünk egy értékszámszerző sakkversenyen a minél hatékonyabb felkészülés érdekében.

Edzőjük játékán meglátszik a kihagyás, a 6-ból megszerezhető 4 pont ezúttal a hatodik helyre volt elegendő. Mégegyszer gratulálok tanítványaimnak a sikeres szereplésükhöz és eredményes felkészülést kívánok a következő megmérettetésre! Hajrá Bajnokok!

 Szabó Balázs